-10.53%

DELFINO | Colatura di Alici (Giulia fles 250ml)

Waardering:
100% of 100
Colatura di Alici - Giulia Inhoud : 250ml Ingrediënten : gezouten ansjovis extract, zout. Merk : DELFINO www.delfinobattistasrl.it Gemaakt in : Cetara (SA) Regio : Campania Artikel # : DEL02020
Op voorraad
Nog 5 beschikbaar
SKU
DEL02020
Speciale prijs € 16,99 Normale prijs € 18,99
Keurmerk webwinkel


Binnen 1-3 werkdagen bij U thuis bezorgd via PostNL

TOP-kwaliteit producten

Uitstekende en persoonlijke Service

Groot assortiment

Meer dan 700 producten

Klantenservice: 7 dagen in de week

06.44244239

Gratis retourneren (binnen NL)

14 dagen bedenktijd + 14 dagen retour

Scherpe prijzen!

Achteraf betalen mogelijk



Verzendkosten


We Ship to Europe

We Ship to Worldwide

 

 
Nieuwe Producten

DELFINO | Colatura di Alici (Giulia fles 250ml)

Colatura di Alici uit Cetara.


Garum” is de oorspronkelijke naam die Romeinen aan de huidige “Colatura di Alici” gaven. Colatura di Alici is het oudste traditionele produkt van Cetara, een dorpje aan de kust van de Tyrrheense Zee, de Amalfitaanse kust, kortbij de bekende stad van Salerno.


Colatura di Alici is een uniek en speciaal produkt in de rij van smaakmakers. Het wordt vooral gebruikt bij pasta’s maar ook bij groente.
Deze specialiteit werd later weer door de monniken herontdekt. In de warme maand van augustus bewaarde ze ansjovis onder zout in oude vaten, die niet meer geschikt waren voor de wijn. Doordat de visjes gingen ‘rijpen’ door het effect van het zout en de hitte, begon de ansjovis te lekken door de latten van de vaten en dit vocht werd opgevangen door amforen die zich hieronder bevonden. Dit hele proces duurt nog steeds zo’n 5 maanden.

Colatura di Alici was oorspronkelijk een goedkope smaakmaker voornamelijk door de plaatselijke families gebruikt om de gerechten meer smaak te geven. Met kerst is dit een typisch gerecht in Cetara, spaghetti dat zonder zout wordt gekookt en op smaak gemaakt wordt met dit vocht. Vandaag de dag is de Colatura di alici een cultus product, aanwezig in alle belangrijke keukens van topchefs en bij iedereen, die de echte mediterrane keuken waardeert. De ansjovis wordt tussen maart en juli in de golf van Napels en Salerno gevist. Het vocht heeft een amberkleur.

Kent u Colatura nog niet? Dan kunt u ook eerst een kleine flesje uitproberen, 100ml Colatura in flesje "Dorica" ;-)

Meer informatie
Produceert in: n.v.t.
Featured Product Nee
Manufacturer DELFINO
Fit in Mailbox Look to weight
Reward Points Earned n.v.t.
Sell Products in Points n.v.t.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:DELFINO | Colatura di Alici (Giulia fles 250ml)
Uw waardering