MOLINO SPADONI | Farina Speciale Professionale per Pizza Croccante PZ4 | 5Kg
Een professionele bloem special ontworpen voor het maken van knapperige pizza’s! Deze Italiaanse Farina “00” heeft een gemiddelde rijz tijd van 10 tot 20 uren (W325).
SKU: SPA63859-S
Afhalen: Apeldoorn (alleen op afspraak)
Op voorraad
Farina Speciale Professionale per Pizza Croccante PZ4
Inhoud : 5Kg
Ingrediënten : bloem type 00
Merk : MOLINO SPADONI
molinospadoni.it
Gemaakt in : Coccolia
Regio : Emilia Romagna (Italië)
Artikel # : SPA63859-S
MOLINO SPADONI | Farina Speciale Professionale per Pizza Croccante PZ4 | 5Kg
Een professionele bloem special ontworpen voor het maken van knapperige pizza’s! Deze Italiaanse Farina “00” heeft een gemiddelde rijz tijd van 10 tot 20 uren (W325).
Gewicht | 5 kg |
---|---|
Eiwitpercentage: | 14 % |
LET OP: | Verwachte levertijd: 1 tot 5 werkdagen |
Formaat Bloem - Meel | 5 Kg |
Type bloem / meel | Type 00 |
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Petro –
Deze bloem is fantastisch,
Met heel weinig gist,de beste pizza’s !
Neem de tijd,en je hebt een top pizza.
Maak de avond van te voren,je deeg bollen,
In de koelkast,en de dag erna uitrollen,beleggen en bakken.
Top pizza’s
Petro –
Hele goede bloem,ik maak er pizza’s,en olijf stokbroden,meel,goede olie,oregano en wat zout! En de liefde voor broodbakken niet vergeten!!
Ik wil nooit meer andere bloem.
Het voordeel van PZ4 is dat je maar weinig gist nodig hebt
Sas –
Na lang onderzoek te hebben gedaan waarom het me nou steeds niet lukte om fatsoenlijk deeg te krijgen met bloem uit de groothandel, ben ik achter het bestaan van dit spul gekomen. Het werkt fantastisch. Ik heb recent mijn tweede zak gekocht. Dit deeg is voor een hele hoop dingen geschikt, niet alleen pizza.
Ik heb er dingen als naan, simpele platte broden, en zelfs donuts mee gemaakt, met groot succes. De hoge W waarde helpt om pizza’s extreem krokant te krijgen, mits je ze heet genoeg bakt (ik bak pizza op een pizza steen in de bbq rond de 400C), en met een relatief lage deeg-hydratie (60% gewicht van het bloem toevoegen aan water ipv gebruikelijke 65% tot 70%) helpt hierbij. Dit bloem kan het allemaal aan.
Robin –
Voor het eerst gebruikt. Deze bloem stond op een foto in het kookboek van De Pizzabakkers. Werkt heel fijn!
Anton (geverifieerde eigenaar) –
Sinds enige jaren ben ik in de ban van het bakken van pizza’s in de houtoven. Altijd op zoek naar de beste ingrediënten om het resultaat nog lekkerder te krijgen. Deze bloem is voortreffelijk voor het maken van deeg met een zeer lange rijstijd (neemt veel water op dankzij de hoge w-waarde). Ik maak het deeg altijd een dag tevoren zodat het goed gerijpt is. Het resultaat is een pizza met een krokante korst en zacht van binnen. Door het deeg zo lang te laten rijpen wordt de pizza ook heel licht verteerbaar.
Fokke –
Na de nodige herinneringen zal ik uiteindelijk een review schrijven over deze goede bloem. Ik bak al jaren pizza’s in een elektrische steenoven, en ik kom steeds weer bij deze Molino Spadoni uit. De tweede zak inmiddels van Peccati, opgepikt uit Apeldoorn.
Lekker elastisch, fijn om mee te werken en prima om ongeveer 24u tevoren met weinig (2 gram) gist deeg van te maken. 21 uur in de koelkast om te rijpen, daarna 3 uur op kamertemp laten rijzen (hogere temp = 2 uur rijzen), en je krijgt heerlijke pizza’s met een dunne, krokante bodem. Als er eters zijn, zijn ze dik tevreden over de pizza’s en ikzelf ook 🙂