Funghi Porcini Trifolati

Oftewel kant-en-klare gemarineerde (trifolati) eekhoornbroodjes (funghi porcini). Van de bekende Italiaanse merk D'Amico (https://www.damico.it/) hadden wij deze Funghi Porcini Trifolati product nog niet kunnen vinden in de Nederlandse markt, reden genoeg om het hier in te voeren en verkopen via onze webshop Peccati di Gola (www.peccatidigola.nl).

De Funghi Porcini Trifolati van D'Amico komen in een redelijk grote blik van ruim 780gr en zijn ideaal om te gebruiken als Pizza Topping, de benaming "Speciale Pizzeria" staat er eigenlijk ook niet voor niks bij. Maar is dit nou echt een top product zoals we het kunnen verwachten van het merk D'Amico ? Ja en nee vinden wij.

Om te beginnen, de deksel komt makkelijk van de blik af, geen enkele moeite bij het openen daarvan. Wat opvalt is een dikke laag olie (zonnebloemolie). Iets van 2cm dááronder zien we de gemarineerde eekhoonrbroodjes liggen. Geen enkel twijfel dat dit eekhoornbroodjes zijn, het aroma daarvan is onmisbaar. Direct maar een stukje fungo porcino proeven en ja, het is lekker, met een volle smaak en redelijk goed gemarineerd. Ook knoflook, peterselie, peper, ui zijn niet echt afzonderlijk te proeven maar in het algemeen geven ze samen een lekkere milde smaak. De zout halte blijkt ideaal te zijn, wellicht net iets aan de lage kant voor onze smaak, maar dat is altijd te corrigeren mocht dat nodig zijn voor de zout liefhebber(s). Voor ons mist toch nog wel de "bite", de eekhoornbroodjes zijn namelijk extra zacht alhoewel dat niet de smaak in vermindering brengt.

De gemarineerde eekhoornbroodjes van D'Amico hebben wij getest op een echt zelf gemaakte pizza: opvallend is misschien wel dat de eekhoornbroodjes op een "random" manier gesneden zijn. Wij hadden eigenlijk "plakjes" funghi porcini verwacht maar kwamen meestal stukken en enkele dikke brokken eekhoornbroodjes tegen. Niks verkeerd maar op een pizza zijn juist plakjes gewenst en die enkele dikke stukken eekhoornbroodje kunnen het uiterlijk van een mooie pizza nogal dwars zitten.

Met een blik van 780gr kunnen er goed 5 grote pizza's bedekt worden met funghi porcini. 6 pizza's lukt misschien ook nog wel voldoende.

Onze mening is dat deze blik Funghi Porcini Trifolati van D'Amico een goede keuze is als pizza topping en zeker niet te duur als men zich herinnert dat we het over eekhoornbroodjes hebben. Dat deze funghi porcini al gemarineerd zijn is natuurlijk ook nog handig.