Capellini nr 1 | 500g | RUMMO
Rummo’s Capellini nr 1, ook wel “engelenhaar” genoemd, is een zeer fijne en delicate Italiaanse pasta. Gemaakt met zorgvuldig geselecteerd durum tarwegriesmeel, biedt deze pasta een subtiele textuur en een snel kookproces. De fijne draadachtige vorm van Capellini nr 1 maakt het een uitstekende keuze voor lichte sauzen en verfijnde gerechten.
Ontdek de finesse en veelzijdigheid van Capellini nr 1 in diverse culinaire creaties.
Pasta Aglio e Olio met Capellini nr 1 Recept:
Ingrediënten:
- 400 g Rummo Capellini nr 1
- Knoflook, dun gesneden
- Rode pepervlokken naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt
- Extra vierge olijfolie
- Zout naar smaak
- Aantal porties: 4 personen
Instructies:
- Kook de Rummo Capellini nr 1 volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ruim olijfolie in een pan op laag vuur.
- Voeg dun gesneden knoflook toe en bak tot het licht goudbruin is.
- Voeg rode pepervlokken toe naar smaak.
- Giet de gekookte Capellini nr 1 rechtstreeks in de pan met de aglio e olio saus.
- Meng goed, voeg verse peterselie toe en roer nogmaals.
- Breng op smaak met zout.
- Serveer direct.
Pasta Limone e Basilico met Capellini nr 1 Recept:
Ingrediënten:
- 400 g Rummo Capellini nr 1
- Citroenschil, geraspt
- Citroensap
- Verse basilicumblaadjes
- Extra vierge olijfolie
- Geraspte Parmezaanse kaas
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Aantal porties: 4 personen
Instructies:
- Kook de Rummo Capellini nr 1 volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng geraspte citroenschil en citroensap in een kom.
- Giet de gekookte Capellini nr 1 in de kom en meng goed.
- Voeg verse basilicumblaadjes toe en besprenkel met extra vierge olijfolie.
- Garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Albert (geverifieerde eigenaar) –
De beste wat mij betreft, elke keer weer